En smart sak

Albert fick en riktigt finurlig present från min fina vän i förgår, en napphållare. Grymt smart tycker jag! Dessutom är det som en liten skål med lock så man kan gömma fler barntillhörigheter som inte är så snygga att ha liggandes framme. En kanonpryl helt enkelt!


Nästa slalomstjärna?

Albert tränar inför skidsäsongen genom att göra "sälen".


Sådan far sådan son

I denna position hittar jag ofta far och son...


Albert's Book of World Records

I helgen har Albert slagit alla rekord, både i att sova och att inte sova. I fredags var han nämligen vaken från kl sex på morgonen till kl tolv på natten. Jovisst han sov några korta stunder under dagen men dessa varade max 20 minuter åt gången. Inte ens då vi var på långpromenad sov han ordentligt, varannan gång jag tittade ner i vagnen låg han där med öppna ögon och kikade runt. Vi var och hälsade på några bekanta på kvällen och det kan ju ha inverkat på det faktum att han inte somnade ordentligt för än kl 00. Men han måste då ha varit heeelt slut för jag vaknade morgonen därpå kl sex och insåg att Albert inte hade ammat på hela natten. Han hade alltså sovit sex timmar i sträck! Men vid den här tiden då var han i alla fall hungrig men fortsatte sedan att sova till kl 09. Lillgubben, inte är det lätt att vara liten alla gånger.

vuxna människor..

Alltså, haha, våran fina rutin som vi haft senaste dagarna spoilerades igår :) Albert ville inte sova i vaggan förän kl 22 och då hade jag ammat, han hade somnat, jag lagt ner honom, han vaknat, sedan kl 20. Nåväl inte är det ju allra värst men jag hae väl på känn att det var lite utav en tillfällighet att han sovit så underbart bra senaste dagarna. Men men, jag tror vi fortsätter med vår rutin, en dag kanske vi upptäcker att den sitter helt. Lite hade jag väl hoppats att han skulle sova fram till iaf kl 8 om man nu somnat 22, men icket! Eller han sov till 06.30 istället för 06.00 så vi fick en halvtimmes sovmorgon (en sovmorgon som Oliver jämnade ut genom att spy i sängen mitt i natten, någon som vill ha en katt? Han är väldigt gratis just nu).

Från en underbar liten människa till några inte fullt så underbara människor. Efter kl 19 igår kände jag att jag ville få ur mig det illamående jag kände efter att ha sett på Big Brother. Fy faan hur vuxna människor kan uppföra sig mot varandra, tjafsa om skitsaker, gå till personangrepp heeeelt utan anledning. Jävla svin är vad dom är! Sen saknar jag Hanna W, hon var ialla fall en ganska skön person hur udda hon än är.

Jag vill poängtera, eftersom att många avfärdar BB som skit, att jag tycker inte om det programmet för att se folk supa, knulla och göra bort sig i tv, jag är sen länge över det. Jag som är född till socialpsykolog älskar att se vad som händer med människor som bor så tätt tillsammans. Vilka grupper som skapas, vilka konflikter som uppstår, och hur konstellationer ändras över tid. Men i år, det är bara för mycket! Hoppas verkligen att de skärper till sig nu när en deltagare har tvingats lämna pga hur han har betett sig. Fast jag blev irriterad av ett uttal i en intervju med killen som jag skumläste. Han menade att han bara fått en varning och inte flera, som BB påstått, om att de måste skärpa till sig. Men ursäkta? Ska inte vuxna människor kunna fatta själva att man inte ska mobba och kalla folk det ena och det andra? Tagga ner!

Phu, jag känner att jag fortfarande är upprörd så vi avslutar med några bilder på godingen

en underbar dag och sköna rutiner

Idag är en sån dagdå livet är underbart, att vara mamma är det mest fantastiska jag varit med om hittills i mitt liv och jag skulle vilja ha minst femtioelva barn. Vädret är strålande och det börjar vara vår i luften. Det är dagar som denna då allt bara flyter på, alla rutiner sitter som ett schmäck och Albert är förnöjd mest hela tiden.
Vi har börjar med en läggningsrutin nu, det kanske är lite tidigt och det kan vara rena rama turen men de senaste två-tre dagarna har det fungerat hur bra som helst. Målet är att lägga Abbe kl 20, men han har blivit trött redan innan så då har vi tagit på pyan och lagt honom i vaggen och han har nattat sig själv efter ett par minuter. Sen har han sovit en stund och oftast innan jag går och lägger mig vill han ha ett mål mat. Sen har han sovit några timmar till tills nästa matning och sedan en stund till tills nästa matning, sen är klockan strax efter sex och då vaknar han till mer ordentligt. Då går vi upp efter ytterligare en matning i sängen och han får ligga utan blöja en stund både på rygg och mage. Sedan en liten avtvättning och kanske lite massage och sedan börjar det ofta vara dags för yterligare ett mål mat.

Abbe sover oftast en kortare stund på förmiddagen och då hinner jag också sova om behovet finns (det gjorde det idag). Sen brukar han vara nöjd en stund och då försöker jag slänga i mig lite lunch. Nångång innan kl 12 brukar Albert bli trött igen och då skyndar jag mig att dumpa honom i vagnen och gå ut på vår dagliga promenad (vilket är fantastiskt härligt nu när vädret är så vackert). När vi kommer in brukar han ibland fortsätta sova en stund eller så äter han sover efter det (vilket han gör just nu) eller så ärhan helt enkelt vaken. Sen brukar han vara på sitt bästa hurmör då pappa Hannes kommer hem, eller så är han grinig och vill äta fast jag står och lagar mat :). Och som sagt, nu senaste dagarna har vi fått lägga honom till och med innan Big Brother är slut vilket har gett oss tre dagar med egentid på kvällen. Jag blir alltid helt stirrig och vill göra ungefär hundra saker samtidigt för att passa på :) Hur som helst, det är riktigt najs så jag hoppas att kvällsrutinen sitter ett tag framöver. Sen har vi så klart dagar då allt blir helt upp och nervänt och alla rutiner blir fel och både Abbe och jag är grinigare än grinigast, men dessa dagar är fort bortglömda tack och lov :)

guldnatt

Tänk vad det svänger. Nu i natt har Abbe haft en riktig guldnatt. Först testade jag att lägga honom vid 20.30, inte för att han verkade jättetrött men för att jag visste att han varit uppe ganska länge. Han låg en stund och filosoferade helt tyst för sig själv och sen somnade han självmant. Vaknade dock en halvtimmesenare för lite mat men somnade själv om i vaggan efteråt. Sen sov han fyra timmar i sträck, sen matpaus, sen sov han tre timmar i sträck och sedan matpaus. Vaknade sedan kl 07.15, pigg och glad. Han befan sig hela tiden i sin vagga förutom vid amningen. Det var ju riktigt skönt, men knäpp som man är började jag fundera på om något var galet "så bra kan han ju inte sova bara sådär, eller?" Suck, när ska jag lära mig att bara njuta av läget när det är guld?
På två månadersdagen!

Kl är 03.42...

...och klockan 03.00 bestämde sig Lilleman för att det var dags att vakna. Jag som trodde det var slut med nattsuddandet. Nåväl, Abbe är på strålande humör så det hade kunnat vara värre :) Dessutom är det ju tack och lov helg så Hannes kan ta honom några timmar på förmiddagen så jag får ta igen mig lite. Jobbigast just nu är att jag börjar bli hungrig...men vad äter man mitt i natten?

Världens lyckligaste mamma!

Jag ville egentligen bara säga hur lycklig jag är. Att bli mamma är det bästa som hänt mig i livet och jag blir så lycklig över att tänka på allt vi gör och kommer att göra som familj. Mitt liv har fått en helt ny mening! Sen tänkte jag också bjuda på två bilder som Hannes lyckades ta på det vackraste leendet jag någonsin sett <3

En liten uppdatering

Att vara hemma med Albert blir bara roligare och roligare. Förra veckan var han exceptionellt fantastisk då han sov från 22 till 8 flera nätter i rad med matning ca var tredje timme, snacka om guldläge. nu senaste två nätterna har han sovit lite sämre (fast egentligen ganska bra, bara jag som blivit bortskämd), varit uppe till 00.30 och sovit oroligt från 06.00. Men jag känner mig rätt pigg i alla fall.

Vad händer annars då? Abbe har börjar "snacka" en hel del, speciellt med pappa när han kommer hem från jobbet. Mycket Aa och Ää blir det. Lite avis blir jag när Hannes tar upp honom i famnen och gör "pussleken" och Albert svara med att skjuta leende efter leende mot honom. Själv får jag kämpa fram dem, tror Abbe börjar vara less på att titta på min fula nuna dag ut och dag in :)

Bajseriet verkar ha börjat gå trögt, han bajsar bara en gång i om dagen fast då gör han det med råge! Och det går inte att ta mista på när det är bubba på gång, han gör en viss min och ett visst ljud som avslöjar vad han sysslar med. Som jag förstår det är det inget ovanligt att de bajsar en gång per dag men jag fnular och funderar på om magen är lite bråkig igen. Han pruttar en hel del och är grinig på förmiddagarna och en stund på kvällen. Körde ju på med minifom ett tag och under den tiden sov han ju som den lille prins han är men i samband med att vi slutade började han sova sämre igen. Fast jag vet inte om det bara är en tillfällighet och att han har gått in i en ny utvecklingsfas och därför blivit grinigare. Är lite skeptisk till att börja om med minifom, är rädd att det ska bli något knas utav det. Ska man tro internet så är det inte det men jag blir ändå tveksam.

Hehe, tänk om jag hade delat med mig av mina enga bajsvanor lika frikostigt :) Vad våra stackars bebisar får stå ut med!

Ammande kvinnor...

Igår kväll ropade Hannes in mig i köket. "Varför ligger det ett smörpaket i knivlådan?" Ja vad kan jag säga? Jag ammar...

Nu kom det!!!

Nu äntligen kom det! Första leendet!!! Herregud, jag vet att det var ett riktigt leende eftersom jag själv blev så lycklig att jag började gråta! Albert satt i sittern förnöjd och jag busade med honom och pussade hans fötter. Han satt och gjorde bubblor med munnen och jag skrattade åt honom för det och då kom det, världens vackraste leende! Nästa utmaning blir att fånga det på bild ;)

Hur är det möjligt?

Hur är det möjligt att jag och Hannes har lyckats producera en sån underbar liten individ? Inte nog med att han är sötast i världen, han har dessutom sovit som en prins hela veckan inklusive förra helgen. Jag älskar att vara mamma!

Nu ligger han och sprattlar på en filt, inte naken men förnöjd ändå. Tror att den här lille herren kommer vara snabb på att vända sig, han är då påväg åt det hållet ganska ofta. Sen har han börjat med ett nytt ljud, som ett liten skrik fast glatt liksom. Låter nästan som att han testar sin röst lite grann. Han har börjat göra svarsljud, tror jag iaf, jag tolkar det så:). Det är bara leendet som inte riktigt vill infinna sig än. Garanterat är det bara för att jag längtat efter det från dag 1, men den som väntar på något gott... Det känns som att det inte är så långt kvar dock, för när han fäster blicken på mig och jag jollrar och pratar med honom tycker jag mig se en liten liten antydan till att det rycker i mungiporna. Eller är det kanske bara önsketänkande?