McLutfisk o Co

I helgen har Hannes och jag varit och hälsat på hans föräldrar för att fira "lilla julafton" med god julmat, glögg och pepparkakor med mögelost som är typ det godaste som finns om julen. "Lilla juldagen" bjöd på lutfisk som jag tack och lov lyckats undvika hela mitt liv fram tills nu. Inte för att det smakade dåligt, det smakade just ingenting vilket i sig var lite obehagligt. För mig var det konsistensen som kändes helt fel, jag visste inte om jag åt rå eller tillagad fisk och för varje tugga växte sig innehållet i munnen bara större och större.

Efter att ha hälsat på Erik och Tina inne i stan drog jag och Hannes en rövare och åkte till McDonalds för vi var i ärlighetens namn lite hungriga efter lutfiskmiddagen. Där skedde en liten incident som var lite småkul tyckte jag. En av tjejerna i kassan hade gått ut bland borden för att skura golvet samtidigt stod en kvinna i 35 års åldern och väntade på att hennes hamburgare skulle vara klar. När den var det gick kassa tjejen ifrån skurmoppen och bak igen för att lägga fram pommes frites och dricka till kvinnan samt nån till som hade beställt.

"Men usch du tar ju i pommes fritsen men händerna (egentligen i kartongen som pommesarna låg i) du har ju inte tvättat händerna efter att du har skurat golvet" sa den ca 35 år gamla kvinnan. "Så får man inte göra det är jätteohygientiskt, jag tror inte jag vill ha maten nu" fortsatte hon.

Tjejen i kassan blev jättestressad och sa att det inte var någon fara och att jo visst kunde hon få pengarna tillbaka om hon ville, och det ville hon. Stackars kassa tjejen hon blev så upprörd och tyckte säkert det var pinsamt.

Allt jag tänkte på var att om man nu är så fantastiskt noga med sin mat så kanske man överhuvudtaget inte borde gå och äta på McDonalds?? Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt men en gnutta skurmedel på pommefritsen är nog det minst onyttiga som går att få i sig i en Mc nånting o Co.

å livet gör en kovändning

På måndag ska jag på anställningsintervju på Arbetsförmedlingen i Avesta..... gaaaah! Scary!
Hannes tyckte det kändes lite jobbigt å så, ifall jag skulle få jobbet och flytta. Jag måste erkänna att jag får en klump i halsen så fort jag tänker på det. Men innan det blir dags att fundera på det så ska jag först lyckas överleva själva intervjun. Det är ju faktiskt en fantastisk chans att få erfarenhet plus att känna på hur det är att bo i södra sverige, risken finns ju att jag inte alls kommer sakna alla renar och eskimåer här uppe :)

RSS 2.0