Nej, Mattias bor INTE här

Idag var andra gånger jag fick Mattias Holmbergs brev i mitt brevinkast. Det är lite freaky faktiskt. Är det så att brevbärarna får kortslutning i hjärnan när de ska dela ut posten hos oss? Hannes heter Mattias i mellan namn och jag heter Holmberg i efternamn, blir det någon slags mutation där? Eller är det så att namnen Marie och Mattias är väldigt lika? Det är ett mysterium. För fan vi bor ju inte ens i samma trappuppgång!!!

Så nu måste jag gå själv upp till tredje våningen i en helt annan port, så en stackars sate ska få sina räkningar...

Och vinnaren är....


En klassiker

Jag går just nu igenom det klassiska stadiet där allt jag skriver är skit och jag har missuppfatat hela uppgiften.

"hjälpa till"

Testa skriva en examinationsrapport när man har en katt som alltid tycker det är hans plikt att vara med och "hjälpa till"

Karving skidor och kavring skivor

Är helt slut, har legat i 190 ned för backarna i Stor Klinta idag. Men KUL var det! Fick lite fika också, det finns inget som är så gott som mackor med falukorv och varm hemmagjord choklad när man är ute i skidbacken. En toppen dag tillsammans med min älskling!

.

Diskurs och diskursanalys

Är det någon som på ett kortfattat och enkelt sätt kan beskriva för mig vad diskus och diskursanalys är och samtidigt ge mig en bra källa där just detta beskrivs, gärna på ett krångligt sätt så jag får lite pluspoäng?

Tack på förhand!

Röntgen...vilket fult ord

Är snart påväg till sjukhuset för att göra en sista lungröntgen och förhoppningsvis bli helt friskförklarad. Röntgen föressten...vilken fult ord! Engelskans x-ray är så sjukt mycket coolare. Varför kan vi inte byta ut det ordet när vi ändå lånar en massa engelska ord stup i kvarten. Dessutom är det pinsamt lätt att råka säga runken istället för röntgen.

Morgon

I dag är det plugg som gäller. Börjar med min examination för det här momentet idag, inte så peppad men när det är klart får jag börja med magisteruppsatsen som jag är råpeppad på!

åh otursdag

Dumma dag. Jag glömde mina vantar på skolan idag. Mina fina dyra slalomvantar glömde jag på toaletten och när jag upptäckde det 4 timmar senare var dom borta. Någon som frös tog dem säkert, fast med tanke på hur varmt det var idag känns det bara onödigt. FAN TA DEN SOM TOG DEM!!! Det nästan värsta var att jag imorse stod och tvekade inför om jag skulle ta dem eller några andra vantar eftersom att jag var så rädd om just det paret men sedan tänkte att " jag glömmer väl aldrig ett par vantar och speciellt inte dessa". Så jag tog dem. Dumma dumma jag. Ännu värre blev det för jag missade min buss eftersom att jag sprang runt halva skolan och letade mina fina vantar. Då var jag nära gråten kan jag meddela.

Det som var bra mitt i allt elände var att jag hann gå till bibblan och låna lite böcker inför uppsatsen.

Hurra för Malena

Fick den här bilden av svt för att jag röstade på "rätt" låt. Tack svt!

JAAAAAAAAAAA

JA JA JA JA JA La Voix!!

Överlycklig =D

Ssssschlaaaaager

Laddar för ikväll... wohooo! Ska kanske till och med rösta på operatjejen, bästa ssschlaaagern jag hört på år och dar ;)

Generellt bra bidrag överlag så det kan nog bli en toppen kväll.

Omröstning

Vilka är finast?

Oxydo. Svarta markerade bågarTIGER. Bara översidan av glaset har båge.Oxydo. Mörkbruna med limegrön kantGina Tricot. Tunna fyrkantigaOxydo. Fyrkantiga med tunna bågar.

ja just..

Glömde ju bort incidenten i måndags efter gymmet. Jag stod och duschade i godan ro. Där jag stod så hade jag utsikt över ett handfat där folk går för att fylla på vatten i sina gymflaskor. Ett par tjocka tanter kom förbi för att fylla sina behållare och jag funderade väl inte så mycket på det. Efter en stund kom en annan person in, en som hade grå mustach och gubbiga ben. Den här personen fyllde sin vatten flaska och kikade in i duschen där jag stod och torkade mig. Jag tittade tillbaka en sekund för att sedan återgå till torkningen. Personen gick ut och helt plötsligt flög en kall kår längst med ryggraden då jag insåg att det var en karl som hade klampat in i Damernas omklädningsrum (ovetandes?). Vet inte om det är tur eller otur att jag är så naiv att det inte klickar för mig när en karl med mustach står och kikar på mig när jag står i duschen. Jag förstår faktiskt inte hur jag kunde förbi se detta? Jag borde ha skrikigt högt och be honom dra åt fansers. Ja herregud, nästa gång lär jag väl vara mer vaksam i alla fall.

mirrors

Varför fortsätter jag plåga mig själv med dessa eländiga skräckfilmerna? Vi hyrde Mirrors igår kväll, varför? Vi hittade verkligen INGET annat som någon av oss kunde tänka oss att se. Filmen var vidrig och man flög högt upp i taket ett flertal gånger (med man menar jag jag). Så det var väl en bra skräckis, inte den typen man får mardrömar av med den typen där man inte vågar titta sig själv i spegeln en vecka efter. Och nu har jag fått ytterligare ett tips på en skräckis The Stragers, man tackar.

Såg föressten en annan film på vägen hem från Umeå, The Bucket List, snyftare, gillar inte när de visar sånt på bussen. Men den fick mig att inse att man nog ska ta väl vara på det man har för det är inte givet att det ska finnas där föralltid.

Jag blev trött nu när jag kom hem, känns som så många måsten. En liten översikt av det jag skulle vilja (läs behöva) göra idag och imorgon:

Städa hela lägenheten
Handla mat
Träna
Kolla på bågar till glasögonen
Läsa en text till skolan

Jag kanske gör hälften idag och resten imorgon. Måste bara lyckas övertala Hannes att städa ikväll, svårt att övertala någon att göra något som man själv inte har lust med...

sommar sommar sommar

Det var skönt att åka till skolan idag. Det börjar växa mossa på mig när jag sitter här hemma.

Åh, va skönt det ska bli med sommar så att man kan komma ut lite i naturen utan att frysa strumporna av sig. Jag har så många planer inför sommaren. Jag ska sola massor, åka till fjällen, vandra, fiska, gå långa promenader (hade velat se U2 också men det krockar med fjällen), jag ska bjuda Hannes på picknick, festa med tjejerna, klä mig i mina söta sommarklänningar, gå på festivaler och massa mer!

Oh just ja! Jag fick G på metod tentan, det var på håret med jag har ett "godkänt" och det är alt jag behöver här i världen!

Imorgon blir det förhoppningvis slumberparty i Umeå och myskväll med tjejorna.

Sommarminnen från förr

DEXTER

Jag vill se Dexter, har blivit beroende! Alla hade rätt, det ÄR helt sjukt bra.

och by the way..

..det är ingen modeblogg, jag råkade bara gilla den randiga bakgrunden.

New blogg

Bröt ihop på förra bloggsidan. Dags för en ny och fräschare start!

http://blubblogg.blogspot.com/

RSS 2.0