Bär som VILL bli plockade

Hannes och moi har haft lite utav en skoglufsarhelg med fiske i lördags och lingonplockning i söndags. Jag skrev tidigare att hallon är bär som inte vill bli plockade. Om hallon inte vill bli plockade så kan man nog säga att lingon älskar att bli plockade! Hur lätt som helst och utan problem praktiskt taget hoppar dom ner i hinken innan man ens har tagit fram räfsan. Jag skulle nog vilja påstå att om hallon är manodepressiva, självmordsbenägna bär så har Lingon ADHD. Dom är liksom aldrig still..någonsin. När jag satt och rensade våra gulliga små lingon så rullade dom runt så fint i renssilen, ibland rullade dom även ner från silen och över kanten på balkongen, jag slår vad om att dom fortsatta rulla även i gräset.

Det slog mig föressten hur sött likt små små mini äpplen vissa lingon är och jag tycker mig minnas att jag i barndommen plockade lingon för att mina Bariesar skulle ha någon att mata mina Bariehästar med, så snuttigt! Om jag får barn ska jag tipsa dem om miniäpplena, dvs lingonen.

Appropå det här med att lingon är livliga... jag gjorde en tabbe ute på kalhygget och snubblade till med hinken i handen så att säkert en halvliter flög iväg och landade i mossan. S****n va jag svor då, försökte plocka tillbaka så mkt jag kunde men det gick säkert 3 deciliter förlorade där. Hade jag gått omkring med en hink hallon, eller blåbär för den delen hade nog inte hänt så mycket alls mer än att jag hade tänkt phu vilken tur att jag inte tappade hinken.

Men som sagt min teori var ju att ju svårare bär att plocka desto godare, det här bekräftar ju bara den teorin... ja menar hallonsylt är ju bra mycket godare än lingonsylt.

It must be love, love, love


RSS 2.0