Matfesten i Skellefteå

Vi har varit på matfesten ikväll, moaha gu va mumma det var! Jag åt tre vietnamesiska små rätter och Hannes åt en rökt gris, i princip. Sen såg vi en kockduell där han Staffan Ling var... ja vad kallar man det? Konfrancier? Nä det där stavades nog inte helt rätt. Men kul var det!

Efterrätten bestod av friterad camenber med hjortronsylt och sen köpte Hannes tre marmeladstänger i smakerna; Mango/Passion/Kokos, Ålerbär och Hjortron.


Före och Efter

Det är kul med före och efter bilder, även om dessa inte är så spektakulära. Jag har målat om i köksskåpen!

Före:


Efter:

Sommaren 2009 top 5

Jag kommer på mig själv med att göra ett litet bokslut över sommaren 2009. Somrarna blir aldrig lika underbara som man tror och hoppas men här är i alla fall några höjdpunkter:

1. Badet i Luleå med brorsan
Varmt i vattnet efter en varm dag och det var precis sådär svalkande som vatten alltid är i mina fantasier. Det fick mig att känna mig lite som tonåring igen.


2. Bärplock med Hannes
Vi visade hallonen ingen nåd och efter en liten promenad hittade vi en busig sluttning med massor med härliga bär. På vägen hem var det grodinvasion och jag skrek högt varje gång Hannes höll på att trampa rakt på en liten slemhoppare.


3. Tältning i Garaselet
Vackert väder, god mat och jag fick min första fisk!


4. Picknick vid Skellefteälven
Första helgledigheten efter jobbstarten. Jordgubbar, mousserande vin, kyckling och quinoasallad. Det var varmt och ruskigt mysigt.


5. Bröllop

Den roligaste festen i sommar, ja faktiskt någonsin tror jag. Det var inte jag som gifte mig utan Hannes kusin men det fanns allt som man kan önska, romantik, tradition blandat med ungdomlighet. God mat och vin, en tårta som inte var av denna värld (gudomlig) och så lite dans. Roliga människor och glädjefullstämning.


Oliver och Fiskarna

Den här bilden älskar jag! Oliver tänker: MUMS! Platybebisar!


Smink!

Jag har varit på sminkning idag! Så här fin blev jag!


Malin är försvunnen!

Våra lill-mal Malin är försvunnen. Hannes påstår att dom andra fiskarna har ätit upp henne. Jag HATAR våra fiskar! Funderar på att mata Oliver med några platybebisar som hämnd...

Hallon

Jag har funderat kring det här med Hallon och att plocka hallon. Jag har alltid i min enfald trott att bär ville bli plockade för att det var det de är tillför. Ett bär som är så snyggt och ser så mumisgt ut att det blir plockat borde vara stolt av just den anledningen? Detta gäller emellertid inte för hallon.

Hallon vill inte bli plockade helt enkelt så enkelt måste det vara, varför skulle annas buskarna välja att växa på de mest obelägna plasterna i länet? Jag har under sensommaren varit nära att slå ihjäl mig när jag trillat ner för sländet, bränt sönder armar och ben och brännässlor lika höga som jag själv, för att inte tala om hur taggiga buskarna är! Och såklart växer dom finaste bären längst in längst ner i busken så man måste krypa runt som en mäla och sticka sig på alla möjliga vassa taggar innan man får tag på dem.

Dessutom, vilket kanske är specifikt riktat mot mig - vad vet jag?, så har hallon buskarna allierat sig med en mängd olika jättespindlarsom sitter på de finaste hallonen och liksom vaktar dessa så ingen (läs jag) törs komma nära. Vissa hallon tar, i desperation, hellre livet av sig och hoppar från sin kvist ner på marken och försvinner bland löven än att bli plockade. Nej, hallonen vill inte bli plockade. Men å andra sidan kanske det är därför de smakar så mycket godare när man väl har fått tag på dem!?



RSS 2.0