inramat

Jag har förressten skickat iväg bilderna från förrförrförrförra inlägget på framkallning. Blev några förstoringar också som jag tänkte ska få hänga över våran säng, tror det blir jättesnyggt! Bildbevis kommer så småningom, att hänga och fixa med tavlor är inte det jag är känd för att vara snabbast med :)

V 36 (35+3) Mamma Mia!

Idag är det den 28:e December, det är alltså exakt en månad kvar tills vårat knyte är beräknat. Det betyder alltså att det är absolut max 7 veckor kvar innan vi har en liten bebis. Min magkänsla säger mig att det inte kommer dröja 7 veckor men det känns inte heller som att det är på gång än på ett tag.

Det känns verkligen så himla overkligt. Lite som när man ska resa bort, typ "åh va härligt om tre veckor är vi i Thailand" men man känner inte hur härligt det kommer att bli för det är fortfarande avlägset och svårt att ta till sig. Allra helst om man aldrig varit i Thailand, eller ens utomlands tidigare, hur ska man då kunna längta om man inte har något att jämföra med?

Jag vet inte hur någonting kommer att bli men jag tror det kommer att bli bra och det känns som huvudsaken.

Däremot kan jag haka upp mig på konstiga problem om hur jag ska lösa vardagen med en liten på armen. T ex har jag fortfarande inte kommit fram till hur jag bäst ska ta mig ut från källaren med vagnen, ska jag gå baklänges eller framlänges? Hur ska jag kunna öppna dörren? Hur ska jag undvika att den slår igen rakt på vagnen? Jag kommer vara storm nervös första gången vi ska gå på promenad :) Tack och lov för att papporna får ledigt i början, jag kommer behöva en hjälte vid min sida som hjälper mig tänka logiskt :)

Att packa med till BB


Hittade den här listan på Familjeliv.se, ni som fött barn, vad tror ni? Verkar den vettig?

BB VÄSKAN:

1. Legitimation 2. Patientbricka 3. MVC-journal 4. Förlossningsbrev till barnmorskan 5. Kamera/Filmkamera 6. CD-spelare/ musik 7. Mobiltelefon/Laddare 8. Varma strumpor 9. Tofflor/Inneskor 10. Lepsyl! 11. Hårsnodd 12. Trosor 13. Strumpor 14. Morgonrock 15. Dryck 16. Mat till din medföljare 17. godis/frukt 18. Tandkräm/Tandborste 19. Tröjor som är lätta att amma i ( ex. skjorta med knäppning) 20. Amningsbehå 21. Amningsinlägg för läckande bröst 22. Necessär(smink m.m.(fotot  ))/ 23. Schampo/balsam/duschkräm 24. Lotion(sjukhus luften är torr!) 25. Deodorant 26. Hårborste 27. Plus/nattbindor (om det inte finns där) 28. Adressbok och medel att använda betaltelefonerna på sjukhuset. Du får förmodligen inte använda din mobil på sjukhuset. 29. Kläder att åka hem i och bekväma plagg att ha på sjukhuset. Det kommer att ta en liten tid innan magen försvinner, så du kommer förmodligen att fortsätta gå i mammakläder hemma - tyvärr! 30. alvedon 31. tidning 32.

Till Bebisen:

1.Filt (enligt väderlek) 2.Blöjor (om de inte tillhandahåller detta på BB) 3.Ett par sockar eller tossor eller raggsockar 4.Mössa( tunn + tjock beroende på väder) 5.Overall om det är kallt ute. 6.Babyskydd till bilen 7.kläder att åka hem i 8.kläder för foto 9.kläder att ha på bb(om man ej vill ha deras)



v 35 (34+3)

Va roligt att få så mycket positiv respons på bilderna i förra inlägget. Jag är som sagt mycket nöjd med att vi gjorde det här!

Har inte uppdaterat på ett tag då jobbet har tagit all tid och energi på sista tiden. Helt plötsligt är det bara 3 veckor kvar att arbeta, 13 dagar, jag ska inte räkna timmar för det vet man aldrig vad det blir till slut :) Just nu känns det som att jag skulle behöva stå vid datorn på jobbet och krysta när det är dags. Tänk att man alltid hamnar här på något vis, efter att ha längtat i flera månader efter att få gå på mammaledighet är det helt plötsligt en realitet och då vill jag nästan inte gå och släppa jobbet. Borde kanske gå på AA möten (AnonymaArbetsnarkomaner), om det finns något sånt.

Är där igen att jag inte hinner fundera på bebisen i magen för jag är så fokuserad på att allt ska ordna sig med jobbet, det gör mig bara ännu mer övertygad om att det är rätt beslut att gå två veckor innan BF så jag förhoppningsvis hinner ställa in mig mer mentalt. Gjorde den liknelsen idag att det känns som att lämna ett jobb för ett annat, inte direkt som att gå på ledighet. Jag vet inte vad jag har att förvänta mig och eller vad som förväntas av mig eller hur det kommer bli, lite som att byta jobb. Själva förlossningen är jag inte så orolig för, det är mer tiden efteråt och hur det kommer bli för mig och Hannes med ett litet knyte i hemmet, och hur kommer Oliver att reagera??

Jag ska frossa i litteratur om småbarn tror jag, bara för att skapa mig en bild av hur livet kommer se ut om ca 1,5 månad.... herregud, är det så snart det är dags?  :)

Bästa Bästa



Jag blir nästan tårögd men framförallt så himla lycklig när jag tittar på de fina bilderna som bästa låtsasstorasyster Maria har på tagit oss!

Känns nästan lite surrealistiskt att jag ser ut såhär just nu. Jag älskar att vara gravid och när man ser sig själv på kort förstår jag hur jag faktiskt ser ut, att bara se sig i spegeln ger inte riktigt samma vy liksom. Är så glad att vi kom på att vi skulle fota oss och att vi känner en så himla duktig fotograf! Vilken lyckträff! Jag är salig :)

V 34 (33+2)

Hej hopp! Härliga tider att jobba första dagen på veckan på en tisdag, underbart att vara dagvill när man har en dag tillgodo istället för tvärtom.

Hannes och jag vara lediga igår, egentligen helt utan anledning utan bara för att vi var värda det. Eller vi hade ju i och för sig en liten anledning och det var en date med barnmorskan. Det var ett mycket intressant och givande besök av två anledningar. Först och främst var jag tvungen att fråga om jag har en mindre mage än genomsnittet eftersom jag på jobbet har fått höra från så många håll att jag inte är så stor för att ha gått så länge. Har också fått höra att jag har jättestor mage redan nu trots att det är 1,5 månad kvar. Själv har jag ingen aning så jag bara nickar och tror på allt andra säger. Men nu ska ni få höra, tydligen följer jag medelkurvan på centimetern! Min mage är alltså så perfekt som den kan bli! Som jag längtar tills nästa gång jag får höra en kommentar om min lilla mage och jag stolt kan berätta att jag är precis så stor som man ska vara :)

Andra grejen var att bebban numera ligger med huvudet åt rätt håll, det vill säga neråt. BM trodde inte att h*n skulle börja flytta på sig i igen i det här skedet. Med andra ord har jag kommit fram till att den runda lilla bollen som ibland åker fram och tillbaka över magen inte är huvudet, det är helt enkelt grodan som skakar på rumpan!

Breaking Dawn

Såg förresten nyaste Twilight filmen på bio ikväll (var över förväntan). Hyffsat pepp man blev på att föda barn....not!

v 33 (32+4) Pojke eller flicka? Flicka eller pojke?

Hittade en lista då jag sökte efter anledningar till att jag inte känner grodan hicka. Tar det med en stoooor nypa salt :)

Vad blir det för något? Pojke eller Flicka? Flicka eller Pojke?

Pojke:

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början (inte ens knappt, inte alls överhuvudtaget)
( ) Du och din mammas relation är sämre (absolut inte :))
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr (va? Ingen aning, vem har koll på det??)
(x) Bebisen ligger högt i magen (och pillar mig i revbenen)
( ) Håret på dina ben växer ut fortare (lustigt nog känns det som att det växer långsammare nu än tidigare, håret på huvudet drar dock iväg = utväxt deluxe)
(x) Din mage står ut (känns i och för sig som att det varierar lite) 
( ) Magen är klotrund och toppig
(x) Din pigmentrand är stark och markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna (hur kan jag veta det? galet nog är det faktiskt något jag tänkt på senaste tiden att jag gör)
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x) Du har enorm utstrålning som gravid (Jag vet inte om det är samma men många har sagt att jag ser oförskämt pigg ut)
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

16/33

Flicka:
( ) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
( ) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen (där jag kan ställa yoghurt tallriken, påriktigt faktiskt :))
( ) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt (lite svullna på kvällen ibland)
( ) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice

8/31

Magens Form
Pojke: Toppig, utåtstående mage som inte syns bakifrån.
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Tycker både ock, beror lite på vilken tid på dygnet det är.

Pigmentrand på Magen
Pojke: Lång & tydlig rand.
Flicka: Ingen rand.

Babyns Hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.
Flicka: Hjärtfrekvens över 140 slag/min.

Mammans skönhet under Graviditeten

Pojke: Bibehållen skönhet.
Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.

Haha va löjligt egentligen!

Halsbränna
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite eller ingen. 
 
Babyn Hickar
Pojke: Lite eller inte.
Flicka: Mycket.

Mig veterligen har jag aldrig känt något hittills

Babyn Sparkar
Pojke: Mycket.
Flicka: Lite mindre.

Var i magen babyn Ligger
Pojke: Babyn ligger högt.
Flicka: Babyn ligger lågt.

Blödande Tandkött
Pojke: Mindre blödande. 
Flicka: Mycket blödande.

Utåtputande Navel
Pojke: Senare under graviditeten.
Flicka: Tidigt i graviditeten.

Den har inte "POPPAT" än men är på G!

Babyn sparkar På
Pojke: Höger sida.
Flicka: Vänster sida.

Definitivt åt både hållen men mest åt höger, allra helst då den är upp i revbenan och knölar

Mammans Illamående
Pojke: Inte alls eller lite.
Flicka: Mycket.

Håret på mammans Ben

Pojke: Snabbt växande.
Flicka: Normalt växande.

Mamman är sugen På

Pojke: Choklad & Lakrits.
Flicka: Frukt & Syrligt.

Syligt och sött är jag sugen på, men för ovanlighetensskull inte så mycket salt längre


Haha Ja vad ska man tro om sånt här skräp egentligen? Verkar ju luta mer åt en pojk om man nu ska tro på den här listan (vilket man nog inte ska). Jag tror dock inte att man kan säga speciellt mycket om könet egentligen förän bebben faktiskt är ute i det fria. Ändå verkar många vara stensäkra på att det ena betyder si och det andra betyder så, trots att det finns massor av fall av motbevis. Nåja, listor är kul ändå - kanske ska spara den här till en bebis scrap book?

Stackars lillkissen

Eftersom att den här bloggen faktiskt heter Oliver och Fiskarna så känna det på sin plats att berätta om min stackars lilla älsklingskisses bravader här för två veckor sedan.

Upp på akvariet skulle han och spana runt, vanligtvis är han klok nog att bara gå på stålkanten runt om men just denna dagen vågade han sig ut på de ytterst tunna glasen som fungerar som lock. Hannes var den enda som var hemma och han såg inte, men hörde, ett braaaaak och en blöt katt som kom farandes, vatten över halva glovet es, vatten över halva golvet och en glasskiva i två delar. Oliver klarade chocken ganska bra men den lilla tussen fick ett ganska stort sår på ena frambenet så numera lystrar han till smeknamnet haltiver.

Vi hoppas att haltandet ska bli bättre (mest troligt är det en sena som har gått av) och enligt veterinären kommer han inte må dåligt av att ha ett aning krokigt framben. Så länge mitt hjärta verkar må som vanligt så tror jag också att det kommer bli bra tillsist. Men han är ju ändå min lillbebis fortfarande så man blir ju så enormt orolig!


Min goa lilla knäppis!

V 33 (32+1)

Det är egentligen först nu jag har börjat märka av graviditeten på ett mindre positivt sätt. Eller det lät dåligt det är helt klart fortfarande mest positivt. Har ju varit så enormt förskonad hittills, men lite fler krämpor har dykt upp senaste veckan.

Har gått upp snart 9 kg, 13 kg har varit min personliga max vikt för hur mkt jag vill gå upp. Så om jag inte samlar på mig väldigt mycket vätska (och fett såklart) på slutet borde jag kunna hålla mig ganska bra inom ramen. Hoppas jag. Men nu känner jag mig tung! Skuttar inte längre upp för trapporna, stönar mer och gör allt för att slippa böja mig framåt.

Mina vader svullnar både dag och kväll. Jag är som tanterna som letar strumpor med mjukresår för jag får gropar i benen av dem jag har. Inte skönt. Har svårt att vända mig om nätterna, det spänner i magen och om jag ligger på ena eller andra höften förlänge gör det ont! Det börjar med andra ord vara svårt att hitta en skön liggställning. Jag kan inte ligga på rygg, inte på magen och nu knappt på sidan heller :)

Men nog med klageriet nu! Det blir bara trängre och trängre i magen för bebban, ibland får jag mig en rejäl spark men oftast är det mest knuffar och puffar. Vi har nio veckor kvar nu ungefär och jag försöker passa på att njuta men samtidigt längtar jag så himla mycket tills vår groda tittar ut <3


v 32 (31+4) kisshurven

Kan såklart inte hålla mig från att läsa på forum och gravidtrådar om allt knas man kan råka utför. Men häromdagen snubblade jag över en ganska rolig tråd. En tjej undrade varför bebisen darrar till i magen ibland och funderade på om barnet kunde ha epilepsi eller något. Shit tänkte jag, så gör ju grodan ibland. Liksom darrar till, känns som att den småhoppar i magen eller får något ryck i ett ben eller liknande. Tydligen är detta ganska vanligt och sker ofta då bebisen kissar i magen, den får kisshurven helt enkelt. Det tyckte jag var ganska sött!

RSS 2.0